Областният управител на Враца Иван Сълов излезе с послание в

...
Областният управител на Враца Иван Сълов излезе с послание в
Коментари Харесай

Областният управител на Враца Иван Сълов излезе с послание в навечерието на Деня на независимостта

Областният шеф на Враца Иван Сълов излезе с обръщение в навечерието на Деня на независимостта. Публикуваме цялостния текст без редакторска интервенция:

"Уважаеми госпожи и господа,
Делят ни 113 години от тези знакови исторически събития, в които България афишира своята самостоятелност. На 22 септември 1908 година възобновената българска страна самоуверено скъсва оковите на васалната взаимозависимост от Османската империя. В църквата „ Свети Четиридесет мъченици “ в Търново цар Фердинанд прочита манифест, с който афишира България за без значение царство и пълноправен член „ в фамилията на цивилизованите нации “. Това е решителната стъпка към националното обединяване на българския народ, минало през Съединението от 1885 година на Княжество България и Източна Румелия и предпазено от Сръбско-българската война.
Провъзгласената Независимост приключва делото на българските възрожденци, на плеядата борци за национално избавление. България уверено потегля към по-нататъшното национално обединяване, осветено от подвига на българските бойци в Балканските и Първата международна война.
Независимостта е влечение на генерации българи, които са се борили, живели и умирали с едничката цел да има свободна България.
Предвид интензивното развиване на епидемиологичната обстановка, обвързвана с COVID-19 през последните седмици и с оглед идния Национален празник – 22 септември, Ви подсещам за нуждата от засилен надзор по прецизно съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения.
Вземайки поради значимостта и символиката на идният празник, провеждането на празнувания следва да бъде разрешено и достъпът на жители до събитията по места да не се лимитира. Отдаването на респект и благодарност към родолюбивото дело на дейците посветили се на идеята за Независима България и поднасянето на венци и цветя да се реализира независимо от институции, организации и жители.
Считам, че с общи старания ще успеем да отдадем заслужена респект на националните герои и знаци и да опазим здравето и живота на жителите.
Обръщам се с зов към Вас: в Област Враца има повече от 130 военни паметника! Нека те бъдат място за респект пред саможертвата на хилядите българи, дали живота си за Свободата и Независимостта на България! Нека на утрешния ден те бъдат обкичени с цветя, знак на поклонение пред подвига на нашите предци.
Пожелавам здраве, благополучие в персонален проект и триумфи в работата! Честит Ден на Независимостта! ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР