Областният управител на Варненска област г-н Марио Смърков се срещна

...
Областният управител на Варненска област г-н Марио Смърков се срещна
Коментари Харесай

Областният управител се срещна с посланика на Кралство Нидерландия във Варна

 Областният шеф на Варненска област господин Марио Смърков се срещна с Н.Пр. Беа загар Тъшър, ексклузивен и пълномощен дипломат на Кралство Нидерландия у нас. Това е последната аудиенция във Варна на дипломата преди отпътуването й от България. Двамата приказваха за опциите за развиване на варненския район, близостта на България и Нидерландия и сферите, в които страната ни може да черпи опит и притегля вложители от Нидерландия.

Акцент в диалога бяха опциите за развиване на пристанището във Варна.

Г-н Смърков показа още упованията за нарастване на пътуващите сред Варна и Нидерландия. Според предавателните прогнози, през тази година броят им ще надвиши стойностите от последните три години.

Н.Пр. Беа загар Тъшър означи огромния брой български студенти, които учат в Нидерландия и по-късно се връщат да се осъществят и приложат наученото в страната. Посланикът уточни, че това е поколението " Еразмус “ – хора, които ще допринесат за развиването на България със своите свободен дух и познания.

По време на срещата беше подчертана и опцията за разширение на икономическото съдействие и бизнес връзките, както и значимостта на стабилността и прозрачността в страната, като изискване за развиването на добра бизнес среда и привличането на повече вложители.

Областният шеф подари на посланика особено издание, представящо полезностите на Градската художествена изложба във Варна, измежду които има и картини нидерландски художници и получи от Н.Пр. Беа загар Тъшър книга за Нидерландия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР