Областният управител на Софийска област се срещна с посланика на

...
Областният управител на Софийска област се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с посланика на Иран Н.Пр. Хасан Дотаги

Областният шеф на Софийска област се срещна с посланика на Ислямска република Иран Негово Превъзходителство Хасан Дотаги. Срещата се състоя по покана на Тодоров. По време на диалозите беше разисквано подписване на съглашение за съдействие сред Софийска област и област Техеран.

Посланик Дотаги означи, че за тяхната страна междурегионалното съдействие е същинска съкровищница и се надява това съглашение да е начало на дълги и ползотворни двустранни връзки. „ Вие с Вашата сила ще спомогнете за връзките сред районите на нашите страни “, се обърна към регионалния шеф Дотаги.



Тодоров изрази увереност, че основаването на връзки на съдействие сред Софийска област и район Техеран ще бъдат от изгода за двете страни. Той означи още, че Софийска област е най-голяма в България и разполага с доста благоприятни условия за бизнес – има мощно развити индустриални зони, благоприятни условия за СПА и ски туризъм, има минерални извори.



Иранският дипломат съобщи, че област Техеран има разнообразна стопанска система, развива сполучливо отглеждане на животни и земеделие, а на територията на региона има доста златни мини. Дотаги дефинира като специфична тематика на диалог минералната вода, тъй като в Техеран има дефицит на водни запаси и ръководството им е предизвикателство.



Той предложения Тодоров на специфична среща в иранското посолство по отношение на идната среща с губернатора на Техеран и съглашението за съдействие сред Софийска област и област Техеран. И Тодоров и Дотаги бяха безапелационни, че срещата в посолството е значима за началото на двустранните районни взаимоотношения.

Областният шеф подари на госта плакет на Софийска област.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР