Областният управител на София Вяра Тодева няма да подаде оставка.

...
Областният управител на София Вяра Тодева няма да подаде оставка.
Коментари Харесай

Вяра Тодева се закани: Докато съм областен управител ще връщам всяко незаконосъобразно решение на СОС

Областният шеф на София Вяра Тодева няма да подаде оставка. Това разгласи тя на брифинг, откакто от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ желаеха да се отдръпна от поста. Повод за това стана анулацията избора на ръководители и заместник-председатели на комисии в общинския парламент от Тодева, с което съгласно политическите партии в локалния парламент се блокира работата на " Московска " 33.
 
" Всеки може да ми желае оставката, само че няма нито една причина за това. Докато съм регионален шеф ще връщам всяко незаконосъобразно решение, без значение от болшинството, което го е взело ". Това съобщи регионалният шеф на София Вяра Тодева, която върна избора на зам.-председатели и комисиите в Столичен общински съвет, заяви БГНЕС.
 
" Не е спазена процедурата по привикване на съвещание за избор на заместник-председатели на СОС и за образуване на състав на непрекъснатите комисии. Допуснати са основни процедурни нарушавания и тези решения надлежно ще би трябвало да бъдат прегласувани ", съобщи Тодева и акцентира:
" Три месеца имаха време да създадат процедурата законосъобразна ".
 
Тя посочи, че това не е първото решение, което връща и даде поръчка, че регионалната администрация следи всяко решение на локалния парламент. Тодева позволява, че някои от съветниците може и да не са били осведомени с измененията в закона за локалната администрация, влезнали в действие от 1 февруари.
 
" Имало е голям брой оферти да бъде прекъснато, само че това не се е случило. Единственото възможно е в същото съвещание да бъдат определени заместник-председатели на СОС, а не да се избират ръководители на комисии и членове на комисии ", означи Тодева.
 
" Считам, че Георги Георгиев, който е бил ръководител на СОС и е правист, би трябвало да държи на закона и като подобен би трябвало да съблюдава законовите процедури, акцентира Вяра Тодева по отношение на настояванията за нейната оставка, пристигнали в четвъртък от страна на ГЕРБ-СДС и от Българска социалистическа партия ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР