Областният управител на София Вяра Тодева не вижда причина да

...
Областният управител на София Вяра Тодева не вижда причина да
Коментари Харесай

Областният управител на София няма да подава оставка, прегласуването на комисиите в СОС – идната седмица ОБЗОР

Областният шеф на София Вяра Тодева не вижда причина да подаде оставка. Повод за думите ѝ стана настояването на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и " ИТН " тя да напусне поста си, откакто Тодева върна за прегласуване избора на заместник-председатели на Столичния общински съвет и членове на комисии.

Заради обвиняванията, че решението на Тодева е политическо, тя изясни, че регионалният шеф има отговорности да следи за законността на територията на региона, и в този ред на мисли - решението ѝ е законосъобразно. На този декор ПП-ДБ-СС и ГЕРБ продължиха да си разменят обвинявания. Прегласуването ще е идната седмица.

„ Всеки може да ми желае оставката, на този стадий аз не виждам нито една причина за това. Докато съм регионален шеф, ще връщам всяко едно решение, без значение от болшинството, което го е взело ”, съобщи Тодева.

От ГЕРБ отвърнаха, че въпреки от ПП-ДБ да настояват, че съвещанието е нелегално, са взели участие в него и са дали своят вот за удължаването му. „ Има решение за осъществяване на изключително съвещание, а те са дали своят вот " за ", съобщи Антон Хекимян, общински консултант от ГЕРБ-СДС.

От ПП-ДБ-СС припомниха, че отчетът, с който бяха разпределени комисиите, е импортиран в последния миг. „ Апогеят на всичко беше отчетът на господин Контрера, който беше вкаран след съвещанието, на едно хвърчащо листче ”, съобщи Емилия Ангелова от ПП-ДБ-СС.

„ Беше импортиран по време на съвещанието ”, отговори Хекимян. „ На едно хвърчащо листче, в последния миг ”, отвърна му Ангелова. „ Всеки може да внесе ексклузивен отчет ”, разяснява още Хекимян.

Именно този процедурен пропуск е причина и за върнато решение от регионалната администрация. „ Материалите не са били оповестени на общинските съветници, с цел да образуват своята воля и виждане за решението, което ще вземат ”, сподели Тодева.

От ПП-ДБ-СС считат, че са ощетени в разпределението на комисии и ще водят диалози за това да получат повече. Според тях идното съвещание ще покаже кой с кого в действителност си партнира. „ Нека това съвещание в четвъртък се организира, както би трябвало да бъде. Вие си сформирахте едно икономическо болшинство ”, се обърна тя към Хекимян.

„ Същото икономическо болшинство поддържа вашия ръководител ”, отговори ѝ общинският консултант от ГЕРБ-СДС. „ Много е забавно какво дадоха обещание на Българска социалистическа партия и останалите, с цел да поддържат ”, попита Ангелова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР