Областният управител на София Вяра Тодева не възнамерява да подава

...
Областният управител на София Вяра Тодева не възнамерява да подава
Коментари Харесай

Вяра Тодева няма да подава оставка и е готова да връща всяко незаконно решение на СОС

Областният шеф на София Вяра Тодева не има намерение да подава оставка, откакто някои от политическите обединения в Столичния общински съвет приканиха за това.

Причина за недоволството им е вчерашното решение на регионалната администрация в София да върне избора на всички ръководители на комисии в СОС. На брифинг пред медиите Тодева още веднъж аргументира решението си, като сподели, че процедурата по попълване на комисиите е била осъществена в нарушаване.

" Оттук нататък моята роля ще бъде да връщам всяко решение без значение от болшинството, което го е взело, тъй че жителите да бъдат спокойни, че всички решения са законосъобразни ", сподели тя.

По думите ѝ изключителното съвещание в Общинския съвет предходната седмица не е било свикано по разпоредбите, като самите общински съветници са били наясно с това. Според Тодева част от нарушаванията са свързани с това, че съвещанието не е било авансово оповестено в дневния ред, а материалите не са били предоставени на общинските съветници, както и не са били качени на интернет страниците на Столична община и СОС - както изисква законът.

" Аз нямам различен избор с изключение на да върна това решение, както и всяко последващо решение, което бъде взето в нарушаване ", добави регионалният шеф.

Очаквайте детайлности!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР