Областният управител на София-град Вяра Тодева върна за ново обсъждане

...
Областният управител на София-град Вяра Тодева върна за ново обсъждане
Коментари Харесай

Вяра Тодева не се притеснява да я уволнят

Областният шеф на София-град Вяра Тодева върна за ново разискване решението на Столичния общински съвет (СОС) от 8 февруари за избора на непрекъснатите комисии и техните ръководители.

„ Мотивите са написани напълно в моята заповед. Не е спазена процедурата за привикване на съвещанието – три дни по-рано материалите да са предоставени и всички да са осведомени с това какво ще се гласоподава. Това е условието на правилника “, сподели тя по БТВ. 

Тя посочи, че една трета от общинските съветници имат право да изискат привикване на изключително съвещание „ Такова предложение не е постъпило “, акцентира Тодева.

„ Аз извършвам своите отговорности – да проследявам за законността на решенията. Нямам никакво користолюбие. Ще връщам всяко решение, което е незаконосъобразно. Всички политически партии би трябвало да съблюдават закона. Оставката ми не стои на дневен ред. Предстои ротация. Министър-председателят и вицепремиерът Мария Габриел са хората, които ще взимат решенията за разпределение на позиции и постове. Областната администрация не ми е самоцел. Аз съм тук, с цел да свърша избрани потребни неща за жителите на София. Нямам терзания дали ще бъда заменена “, сподели още областният шеф.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР