Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев се срещна с жители

...
Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев се срещна с жители
Коментари Харесай

Областният на Смолян пред жители на Елховец: Пътят ще бъде довършен тази година

Областният шеф на Смолян Стефан Сабрутев се срещна с поданици на село Елховец по отношение на цялостната рехабилитация на пътя Рудозем-Пловдивци. Срещата бе по покана на жителите на рудоземското село, които неведнъж са изявявали недоволството си заради  неприятното положение на пътя. На срещата участваха кметът на Рудозем Румен Пехливанов, зам.-кметът Недко Кулевски и ръководителят на ОбС-Рудозем доктор Владимир Янков.
„ За следващ път бе събрана подписка, организирахме и кротичък митинг, с който да притеглим вниманието на институциите, с цел да се форсира ремонтът на пътя, тъй като всички поносим негативи всеки ден. Потърсихме и контакт с Областно пътно ръководство, те ни насочиха към централата в София, само че от там до ден сегашен нямаме отговор. Поради тази причина се свързахме с новия регионален шеф Стефан Сабрутев, който бе доста радушен и се ангажира с нашия проблем.  Благодарим му, че одобри поканата да ни изясни какво да чакаме в бъдеще “, сподели кметът на Елховец Добромир Шевелиев.
 

 
Стефан Сабрутев поздрави родопчани за гражданската им разпоредителност и обясни детайлности по отношение на идната цялостна рехабилитация на третокласния път Рудозем-Елховец-Пловдивци.
„ Аз съм регионален шеф от две седмици. Нашата съществена задача е да проведем почтени и транспарантни избори, само че всекидневието продължава. Всички проблеми  би трябвало да се вземат решение. Още на втория ден от встъпването ми в служба се срещнах с всички проблеми в област Смолян. Миналата седмица направихме запитване към министъра на Министерство на регионалното развитие и поискахме среща, с цел да си изясним какво се случва със средствата за плановете, които са за ремонт и поддръжка, тук попада и пътят Рудозем-Пловдивци. Проведохме среща и със зам.-министър Тодор Атанасов, който директно дава отговор за плановете на АПИ и за пътищата. Уверението му е, че по никакъв метод няма да се стопират обекти, макар финансовото положение на АПИ сега. Имам и уверението на фирмата-изпълнител, че още от идната седмица ще стартират дейностите по цялостната рехабилитация на пътя. Имат потенциал, имат техника и нещата ще потръгнат. Проектите са утвърдени. След като се утвърди краткотрайната организация на придвижването, към този момент ще може да стартира и същинското строителство “, каза  Стефан Сабрутев.
 

 
„ Искам да ви уверя от мое име и в лицето на българското държавно управление, че този обект, за който сме се събрали, ще бъде завършен тази година “, добави регионалният шеф.
Той уточни, че все още на дневен ред стои въпросът с водопровода, който минава през селото и се търси финансиране.
Кметът на Рудозем Румен Пехливанов изясни, че за него общината има класиран и утвърден за финансиране план пред ПУДООС. Участъкът, в който водопроводът се засича с асфалта, е с дължина 4 км., като това няма да е проблем, с цел да може се работи по останалото трасе.
Срокът за довеждане докрай на плана по контракт е до 31 октомври т.г. Предвижда се полагане на геомрежа, възобновяване на пътната настилка, възстановяване на отводняването, ремонт на подпорни и укрепителни стени.
За обезпечаване на сигурността на придвижването в правата сега се прави изкърпване на дупките, като краткотрайно решение за възстановяване положението на пътя.
 Със 7,43% имунизирани Смолян е на десето място в страната Със 7,43% имунизирани Смолян е на десето място в страната
От началото на имунизационния развой до 3-ви май са сложени общо 17 777 дози ваксини в Смолянска област и са обхванати 10 3...
 

 
След срещата с жителите на село Елховец, регионалният шеф направи и ревизия на строителството на бъдещия Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем-Ксанти.
Там се работи интензивно, правят се асфалтови действия, като очакванията са, че обектът ще бъде приключен в период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР