Областният управител на Русе Данаил Ковачев пое ангажимент да съдейства

...
Областният управител на Русе Данаил Ковачев пое ангажимент да съдейства
Коментари Харесай

Областна администрация ще съдейства на инициативата „Заедно за Поломието“

Областният шеф на Русе Данаил Ковачев пое ангажимент да спомага за развиването на туризма по поречието на Ломовете в Русенско. Това ще бъде в границите на новосформираната самодейност „ Заедно за Поломието “, която има за цел основаване на по-добри условия за здравословен метод на живот и принос за стопанската система на района посредством преобразяване на туристическите пътеки в Природен парк „ Русенски Лом “ и регионите в съседство в налични, привлекателни и добре поддържани места за излети, еко туризъм, отдих и спорт. Инициативата е и в сходство на стратегиите, заложени в Плана за ръководство на парка за развиване на резистентен туризъм в и към него. По време на срещата беше разисквана опцията за по-активно присъединяване на управлението и специалисти от Областната администрация в начинания за разпространение на опциите за туризъм в Природен парк „ Русенски Лом “, като особено внимание бъде обърнато на естествените и културните забележителности там.

Припомняме, че на този стадий „ Заедно за Поломието “ включва повече от 50 маршрута в района. Най-дългият от тях е с дължина от към 70 км., а най-късият под 1 км. Може би до месец следва основаване на електронен указател на маршрутите, като те ще бъдат показани на български, британски и румънски език. Основната цел на самодейността е осъществяване на регулярно разчистване и поддържане на маршрутите. Ковачев означи, че е доста значимо сходни действия да не бъдат еднократни или единствено по време не акции. Там, където е належащо, ще се извърши замяна на маркировката и ще се слагат нови осведомителни и указателни табели. Първите действителни дейности се чакат в интервала март – април тази година. Ръководството на Областната администрация ще спомага както логистично и организационно, по този начин и посредством свои чиновници за провеждането на разнородни начинания, отдадени на опазването на природата.

Срещата се организира през днешния ден в Зала 1 на Областна администрация – Русе по предложение на Спортно туристическо и природозащитно сдружение „ Академик “ – Русе. В самодейността участваха представители на локалната и държавна власт, университетските среди, бизнеса и неправителствения бранш.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР