Областният управител на Русе Анатоли Станев бе сред гостите на

...
Областният управител на Русе Анатоли Станев бе сред гостите на
Коментари Харесай

АНАТОЛИ СТАНЕВ КЪМ УЧЕНИЦИТЕ ОТ АЕГ „ГЕО МИЛЕВ“: ИМАЙТЕ СИЛАТА ДА ПРОМЕНЯТЕ СТАТУКВОТО И ДА ГРАДИТЕ СЪДБИНИТЕ НА РОДИНАТА

Областният шеф на Русе Анатоли Станев бе измежду гостите на тържествената гала по случай 24 май в Английска езикова гимназия „ Гео Милев “. „ Бъдете здрави, щастливи, постоянно борбени и целеустремени! Желая ви живот изпълнен с разноцветност, триумфи и радостни моменти! Не забравяйте уроците си и надграждайте наученото. Бъдете признателни на вашите учители и родители! Запомнете, че образованието е необхватен лабиринт, изходите са доста и разнопосочни, само че всеки от тях е обвързван с бъдещия ви триумф! Не пропускайте опциите, които ориста ви дава! Този свят е и ваш! Покажете ни на какво сте способни! Бъдете сигурни, че най-хубавото следва! Нека в този ден си спомним и непреходните думи на Стоян Михайловски – „ Върви, народе възродени, към светла бъднина върви, с книжовността, таз мощ нова, съдбините си ти възобнови! “ Имайте силата да променяте статуквото и да градите съдбините на родината “, сподели Станев в обръщението си. Той благодари на учителите за изключителния им професионализъм и възторг, с които не престават да възпитават младите и да споделяте знанията си с тях. „ Бъдете стожер на актуалното българско общество! Пожелавам ви несломима воля и неотслабващ възторг, с които да съумявате да възвисявате българския дух. “, допълниобластният шеф. Припомняме, че Анатоли Станев е някогашен ученик на образователното заведение и през днешния ден той имаше опцията да награди 10 от учителите в гимназията. Те получиха оценки за извънреден принос към развиването на образованието в учебното заведение. Сред тях са Диана Димитрова, Таня Руменова, Анета Георгиева, Ралица Луканова, Силвия Драганова, Виктор Савов, Павлинка Ангелова, Магдалина Миланова, Кремена Дюлгерова и Биляна Аспарухова.

Станев поздрави и родителите на учениците за това, че са отгледали почтени българи и ги прикани да бъдат постоянно покрай децата си и да ги поддържат във всяка самодейност.

По традиция тържествената гала стартира с издигане на националния байрак под съпровода на химна на Република България. Прозвуча и „ Върви, народе, възродени “. Кулминацията на празника бе изпращането на зрелостниците и връчването на грамоти на 37 възпитаници от осми до дванайсети клас, показали почтено учебното заведение и града в национални и интернационалните надпревари, състезания и олимпиади. Същевременно трима дванайсетокласници и по един възпитаник от осми и десети клас получиха еднократна парична премия в размер на 200 лв. за високи достижения в областта на математиката, естествените науки, предприемачеството и екологията.

Днес бе последният ден в учебно заведение за 102 зрелостници от АЕГ „ Гео Милев “. В гимназията се образоват общо 521 възпитаници.

Домакин на събитието бе шефът на учебното заведение Маргарита Янакиева. Тя дефинира днешния празник като знак на достолепие, традиция и нематериалност. „ Образованието е най-важната инвестиция и днешният ден не е единствено празник, само че и въплъщение на отворена врата към достиженията “, сподели тя и пожела на учениците още доста триумфи и постоянно да бъдат устремени.

Поздравление към присъстващите насочи и Наталия Митева, която също е някогашен ученик на гимназията и досегашен програмен шеф на „ Добро обучение и работни умения “ във Фондация „ Америка за България.

Поздравителен адрес бе изпратен и от председателяна комисията по обучение и просвета в Народното събрание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР