Областният управител на Разград Драгомир Златев прие днес Ларс Софтестад

...
Областният управител на Разград Драгомир Златев прие днес Ларс Софтестад
Коментари Харесай

Областният управител на Разград посрещна гости от Норвегия

Областният шеф на Разград Драгомир Златев одобри през днешния ден Ларс Софтестад – ръководител на норвежката неправителствена организация CBNRM, и представителя на партньорската им организация от България „ Клуб за социална и гражданска интензивност “ Милена Орешкова.

Визитата е в отговор на визитата през месец май на делегация от област Разград в норвежкия град Кристиансанд за запознаване с положителни практики на взаимоотношение на обществения и гражданския бранш с бизнеса и прилаганите механизми за разговор и стабилно развиване на общността.

Сътрудничеството сред двете организации се развива по линия на взаимен план, финансиран по схемата за дребни двустранни начинания, насърчаващи съдействието със страните донори Исландия, Лихтенщайн и Норвегия на Фондация „ Институт Отворено публично – София “.

Представителите на партньорските организации и участникът в българската делегация в Норвегия Иво Димитров срещнаха регионалния шеф с хода на осъществяване на плана и получиха увещание, че Областна администрация Разград ще продължи да поддържа осъществяването му и ще работи за гарантиране на резистентност и надграждане на постигнатите резултати.

Драгомир Златев показа, че е посещавал Норвегия в границите на образователно пътешестване за запознаване с положителни практики в областта на правораздаването.

Обсъдени бяха хрумвания за бъдещи взаимни планове на Областна администрация Разград с норвежки сътрудници.

Областният шеф подари на Ларс Софтестад за спомен от Лудогорието нарисувана от дете картина с един от знаците на Разград – Часовниковата кула.

Днес от 17.00 часа в конферентната зала в интерактивния музей в Археологическия резерват „ Абритус ” се организира работна среща на норвежкия посетител с представители на бизнеса от района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР