Областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров обяви днес бедствено

...
Областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров обяви днес бедствено
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в област Пловдив в 7-дневен срок

Областният шеф на Пловдивска област Здравко Димитров разгласи през днешния ден бедствено състояние в седемдневен период, считано от 16 ч.

Решението за това бе взето на изключително съвещание на Щаба за отбрана при бедствия, а аргументите са няколко- преливането на сектор от река Чая на територията на община Садово- землища на Садово и село Катуница, в община Родопи, в землището на село Ягодово,пропадането на пътя за с. Добралък, в община Куклен и активизиралите се свлачища по пътя Асеновград- Смолян, заяви БГНЕС.

Още вести от страната ще намерите тук

Бедствията са в следствие от проливните дъждове, които покачиха равнището на река Чая и тя не можа да бъде удържана от дигата в региона на село Катуница, строена през 50-те години на предишния век.

В момента там работи тежка техника и се насипва едроломен камък, задачата е неотложно възобновяване на оборудването. В по-дългосрочен проект се планува построяването на нова дига.

Пътят до родопското село Добралък пък е пропаднал на 4 км от селото и достъпът е скилно усложнен. там няма наранени къщи и бедстващи хора, само че няколко квартала на селото са непроходими. В момента се обрушва скатът, с цел да бъде разчистен пътя.

Възстановено е електрозахранването. Пътят Асеновград- Смолян през днешния ден беше затворен поради паднали скали в региона на Бачково, по- късно бе пуснат и още веднъж спрян, защото свлачището още веднъж се е активизирало. Колите се пренасочват през Кричим. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР