Областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев отдаде почит

...
Областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев отдаде почит
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив отдаде почит за 2 юни в Калофер

Областният шеф на Пловдив инж. доктор Илия Зюмбилев отдаде респект за 2 юни в Калофер, като взе участие в формалната гала по случай 148 години от гибелта на Христо Ботев, починалите за свободата и независимостта на България.
Прочетете още
Отбелязването на тази значима дата стартира с боен обред и изнасяне на знамето на Ботевата чета от Национален музей „ Христо Ботев “. Цветя и венци бяха положени в подножието на мемориала от името на държавни институции, културни и неправителствени организации, както и от жители. Под писък на сирени, тъкмо в 12:00 часа, всички сведоха глави пред подвига на починалите за свободата.

" Днес отдаваме респект към героизма и саможертвата на Христо Ботев и неговите съратници. Техният образец ни припомня за цената на свободата и ни въодушевява да продължим да се борим за правдивост и самостоятелност. Калофер постоянно ще бъде знак на българската битка за независимост и горделивост. ”, сподели инж. Зюмбилев. 

Сред формалните лица, присъстващи на събитието, бяха кметът на община Карлово и неговият екип, ръководителят на Общински съвет Карлово, общински съветници, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада, бригаден военачалник Маргарит Михайлов, както и стотици поданици и посетители на Калофер.

Възпоменателното отбелязване на 148 години от гибелта на Ботев бе проведено от Община Карлово, Кметство Калофер, Национален музей „ Христо Ботев “, Народно читалище „ Христо Ботев – 1869 година “, СУ „ Христо Ботев “ и 61-ва Стрямска механизирана бригада.





 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР