Областният управител на Пловдив Ангел Стоев няма да върне за

...
Областният управител на Пловдив Ангел Стоев няма да върне за
Коментари Харесай

Областният управител няма да върне решението за новия ОУП на Пловдив

Областният шеф на Пловдив Ангел Стоев няма да върне за ново разглеждане решението на Общински съвет за Общ устройствен план на града. Причината – Законът за устройство на територията изключва тази опция, обясниха в позиция до медиите и до всички заинтригувани страни по проблема от администрацията на Стоев.

В документът се показва, че решението на локалния парламент е признато при съблюдаване на разпоредбите, в това число и във връзка с изискуемото болшинство от ¾ от всички общински съветници.

„ Закон за устройство на територията изключва опциите за атакуване на Общ устройствен план, включително и на регионалните шефове. По закон Общинският съвет е локалният законодателен орган, чиито членове са директно определени от жителите на Пловдив. Областният шеф има опция да упражни контролединствено по правомерност по повод актовете на локалния парламент, в случай че в закон е планувано друго, се показва още в правната позиция на Областна администрация.

От там допълват, че с измененията от 2021 година в експлицитна наредба се планува Общият организационен планда може се обжалваединственоот притежатели на недвижими парцели, директно наранени от неговите предвиждания.

В Областна администрация постъпиха голям брой тъжби и сигнали на жители и неправителствени организации, касаещи измененията в Общ устройствен план на Пловдив. На всички тях към този момент са изпратени отговори на база на законовите пълномощия на регионалния шеф, допълниха още от регионална администрация.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР