Областният управител на Пловдив Ангел Стоев днес изпрати писмо до

...
Областният управител на Пловдив Ангел Стоев днес изпрати писмо до
Коментари Харесай

Ангел Стоев натиска енергийния министър за спиране на кариер...

Областният шеф на Пловдив Ангел Стоев през днешния ден изпрати писмо до министъра на енергетиката Андрей Живков с копия до министъра на околната среда и водите и министъра на районното развиване и благоустройството във връзка опцията за отбрана на публичните ползи на популацията по отношение на активността на съществуващите кариери в землището на Белащица.

На базата на подробна аргументация регионалният шеф упорства за предприемане на дейности за прекъсване активността на „ Европейски пътища “ АД, обновена след решение на Върховния административен съд от 10.06.2021 година, за недопускане удължение периода на концесионния контракт с „ Европейски пътища “ АД и за отвод за издаване на позволение за нова концесия на „ Холсим кариерни материали Пловдив “ АД.

Областният шеф се солидаризира с позицията и подхванатите дейности от Павел Михайлов, кмет на Община „ Родопи “, в тази посока.

Категоричната позиция на Ангел Стоев е, че зоната на село Белащица и цялата Родопска яка би трябвало да е зона за отдих и екотуризъм, а не за рандеман на строителни материали.

Очаквайте позицията на компаниите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР