Областният управител на Плевен Иван Петков проведе консултации за съставяне

...
Областният управител на Плевен Иван Петков проведе консултации за съставяне
Коментари Харесай

Радостин Василев присъства на консултациите за РИК в Плевен, ПП го правят водач?

Областният шеф на Плевен Иван Петков организира съвещания за сформиране на Районна изборна комисия (РИК) в 15-ти избирателен регион – Плевен, според наредбата на чл.60 от Изборния кодекс и в осъществяване на отговорностите за организационно - техническа подготовка за производство на избори за народни представители за Народно заседание, планувани за 02 април 2023 година с Указ на Президента. Това се показва в публично известие на  регионалната администрация.

От дописката излиза наяве, че в консултациите са взели участие: Валери Лачовски – Представител на Коалиция „ ГЕРБ-СДС ”; Радостин Василев – Представител на „ Продължаваме промяната ” (ПП); Стоил Стоилов – Представител на Коалиция „ Продължаваме промяната ” (ПП); Деян Петков - Представител на Коалиция „ Продължаваме промяната ” (ПП); Илиан Селимски – Представител на Политическа партия „ Движение за права и свободи ” (ДПС); Данаил Раденцов – Представител на Политическа партия „ Възраждане ”, Ивелин Първанов - Представител на Политическа партия „ Възраждане ”; Захари Дончев - Представител на Политическа партия „ Възраждане ”; Свилен Атанасов – Представител на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” Свилен Трифонов – Представител на Коалиция „ Демократична България - Обединение ”; Крум Пенчев Представител на КП„ Български напредък “ и Веселка Венкова Представител на КП„ Български напредък “.

Политическите партии и обединения не са съумели да се спогодят в избора за Председател на РИК-15-Плевен. Мястото се оспорва сред Ярослав Димитров от Коалиция „ ГЕРБ-СДС ” и Николай Яков от „ Продължаваме промяната ”, и двамата с юридическо обучение.

Интересното в тази ситуация е наличието на отцепника от Има Такъв Народ Радостин Василев на срещата. Това може да се пояснява като доказателство, че той ще е лидер на листата на „ Продължаваме промяната ” в Плевен.

По-рано през днешния ден стана ясно, че „ лицето на битката против корупцията ”  Иван Христанов напуща Политическа партия и няма да бъде в листите за идващите изключителни парламентарни избори. По информация на Трибюн една от аргументите за напускането на Христанов е точно  настояването на Радостин Василев да заеме мястото му като лидер на листата на “Промяната ” в Плевен.

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР