Областният управител на област Видин Момчил Станков и представители на

...
Областният управител на област Видин Момчил Станков и представители на
Коментари Харесай

Тревожна е епидемичната обстановка във Видинско, въвеждат нови ограничения

Областният шеф на област Видин Момчил Станков и представители на институции показаха на брифинг през днешния ден настоящата епидемиологична конюнктура в района, по отношение на разпространяването на пандемията от COVID-19.
Поради тревожното повишаване на броя на новозаразените с COVID-19 във видинска област, ще бъде въведено ново ограничаване в работното време на заведенията за хранене, както и питейните заведения в района. Пазарът до стадиона в крайдунавския град ще бъде затворен, съобщи регионалният шеф на Видин Момчил Станков.
"Не може да има цялостен локдаун. Икономиката би трябвало да продължи да работи. Училищата не трябва да ги затваряме. Обмисля се и цялостно тестване на личния състав, работещ в детските заведения на територията на региона ", сподели още той. Директорът на РЗИ доктор Венцислав Владински показа настоящата епидемиологична конюнктура към днешна дата.
"Към 10 часа на 9 ноември доказаните случаи в област Видин са 531, като от тях 292-ма към този момент са излекувани. За страдание броят на умрелите лица е 29, а дейните случаи в региона са 210 лица ".
Видинската МБАЛ "Света Петка " работи при свръхнатовареност, като през вчерашния ден даже се е стигнало до обстановка, при която 1 доктор обслужва 70 пациенти, заяви шефът на лечебното заведение доктор Ивета Найденова.
"В болничното заведение са разкрити 30%, съгласно заповедта на министъра кревати за лекуване на COVID-19- това са 81 кревати. От тях сега са свободни 21 кревати.38 са приетите в болница пациенти все още ", акцентира тя.
Пълно подпомагане на здравните управляващи в борбата с пандемията оказват чиновниците на трите районно управление (на МВР) на полицията - Видин, Белоградчик и Кула, съобщи комисар Петър Петров - шеф отдел "Охранителна полиция " в ОДМВР-Видин:
"Една част от съдействието се показва в надзор по съблюдаване на ограничаващите ограничения на избрана категория обекти. Към момента се откри, че притежателите и шефовете на съответните обекти съблюдават наложените ограничения ", разясни комисар Петър Петров
В идващите дни в допълнение ще бъде затегнат контролът за спазването на противоепидемичните ограничения - носенето на маски и спазването на нужната отдалеченост, с цел да се ограничи разпространяването на вируса. В това бяха единомислещи през днешния ден представителите на институциите в област Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР