Областният управител на област Русе Галин Григоров коментира пред БНТ

...
Областният управител на област Русе Галин Григоров коментира пред БНТ
Коментари Харесай

След няколко седмици ново трасе на ГКПП „Дунав мост“ ще облекчи трафика

Областният шеф на област Русе Галин Григоров разяснява пред Българска национална телевизия ограниченията, които ще се подхващат за справяне с натовареността на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ във връзка със стартиралата петиция с искане за въвеждане на промени за облекчение на трафика на придвижването на пункта както от българска, по този начин и от румънска страна.
Той съобщи, че до няколко седмици ще влезе в употреба новото трасе при граничния пункт сред Русе и Гюргево , с което ще се удвоят гишетата за обработка на документи на леки и тежкотоварни коли. Сега, при влизане в България работят по две гишета за леки и тежкотоварни коли, а при новото трасе те ще станат общо осем. Това ще реши казуса на половина – единствено влизането от Румъния, само че излизането от България ще основава опашки. Причините са две: първата е ниският потенциал на Дунав мост, строен преди 65 години и е очакван за доста по-малък поток от МПС, а втората в румънската страна, където заради законови условия не могат да се подхващат ограничения за по-бърза документна обработка на влизащите в Румъния коли.
Единственото решение на казуса е построяването на втори мост сред Русе и Гюргево – идея, за която работят Галин Григоров и екипът му работят, с поддръжката на на локалната и държавна власт.
До края на седмицата регионалният шеф ще се срещне и с останалите институции от Русе и района, на които да бъдат разисквани вероятни ограничения за понижаване на тапите в региона и облекчение на трафика. Скоро ще се открият и нови паркоместа на територията на Митницата, където ТИР-овете ще изчакват до прекосяване на границата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР