Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев отличи

...
Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев отличи
Коментари Харесай

Областният управител отличи Мисис Европа

Областният шеф на област Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев отличи с почетен плакет пловдивчанката Манита Вартан за нейния принос за популяризирането на Пловдив и България по света.

„ За мен е голямо наслаждение да удостоя с тази премия носителката на влиятелната купа „ Мисис Европа “, която преди купите одобри в сърцето си благотворителността и осъществя голям брой благотворителни дела в поддръжка на деца и хора в неравностойно състояние. Не можем да не бъдем горди и с обстоятелството, че една пловдивчанка покори първо България, след това и Европа със своя разум и хубост “. Това съобщи регионалният шеф по време на церемонията по награждаването, която се състоя в залата на регионална администрация в наличието на целия екип.

„ Развълнувана съм, тъй като това е първото отличие, което получавам от институциите за дългогодишната ми благотворителна активност. Искам да споделя, че хората в неравностойно състояние се нуждаят от време на време освен от финансова поддръжка, а от човешка топлота и схващане, с цел да могат да осъществят или да продължат живота си напред “, показа Манита Вартан.

Тя описа пред екипа за компликациите и провокациите, през които е минала по време подготовката за европейския конкурс. „ Беше доста значимо да бъда на равнище – тъй като журито не прави оценка кандидатките единствено по хубост, а се прави оценка и тяхната социална активност и представянето на съответните страни. Аз не застанах със своето име на този конкурс, а с името на България и съм горда от това! “, показа „ Мисис Европа “. По думите й тя е същински представител на космополитния и античен Пловдив, в който от епохи живеят представители на разнообразни етноси. Самата тя носи в себе си духа и харизмата на два народа – българският и арменският.

„ Бих желал да благодаря на Манита Вартан за това, че одобри да бъде лице на една нова благотворителна идея, която през днешния ден стартираме под моя патронаж – „ Цигулка за гений “. Надяваме се дружно до Коледа да съберем средства на една извънредно надарено дете от пловдивското музикално учебно заведение, с цел да му бъде закупен професионален инструмент за неговата подготовка “, заяви още доктор Зюмбилев. Той изясни, че следва да се даде спомагателна информация за дарителската акция и сметка.

Манита акцентира, че приема с наслада тази поредна акция, тъй като тя съответствува напълно с персоналната й идея, отдадена на работата с надарени деца от всички националности в България. През последната година журира доста състезания за гении и за хубост на интернационалната сцена – Париж, Атина, Варшава, Барселона. Обича благотворителността и тя е част от живота й доста преди да стане „ Мисис България “. Тази пролет се погрижи за цялостната визия на абитуриентки в неравностойно състояние. Организирала е десетки акции за събиране на помощи и средства за нуждаещи се, навестявам сираци и старешки домове.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР