Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев инспектира

...
Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев инспектира
Коментари Харесай

Стадионът на Локо ще се използва за международни състезания

Областният шеф на област Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев инспектира сигурността на стадион  „ Локомотив “  и подписа заповед, с която позволява на оборудването да се състоят интернационалните спортни надпревари.

Инспекцията бе направена дружно с регионална комисия, в която влизат представители на Областна администрация, Община Пловдив, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН), Териториалната дирекция „ Национална сигурност “. Тя би трябвало да удостовери, че стадионът дава отговор на общо 17 условия, разказани в  член 7б на Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия.

Част от условията плануват седалките за феновете да са крепко закрепени, направени от незапалим материал и с дължина на облегалката най-малко 30 сантиметра. Трибуните също по този начин би трябвало да са закрепени към носещата основа на стадиона и да не бъдат построени от тръбни детайли вид „ скеле “. Освен това всеки стадион би трябвало да имат ясно обозначени места за хора с увреждания и техните придружители.

Минимум 5% от общия потенциал на стадиона пък би трябвало да бъде в бранш с подобаващи заграждения за гостуващи почитатели.

Общите площи би трябвало да бъдат добре осветени, да действа спешно осветяване, а всяко едно спортно уреди би трябвало да има озвучителна уредба. Всеки стадион би трябвало да има още особено и добре оборудвано помещение за оказване на незабавна лекарска помощ, построено видео-наблюдение и построен пропускателен режим на всеки от входовете.

Проверката на място откри, че всички условия за сигурност и сигурност на оборудването са изпълнени, след което регионалният шеф подписа заповед, с която позволява провеждането на интернационалните спортни събития за период от 1 година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР