Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев ще

...
Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев ще
Коментари Харесай

Областният управител открива изложба, посветена на 130-годишнина от създаването на филателното движение в България


Областният шеф на област Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев ще открие на следващия ден в 11 часа филателната галерия „ Коледен Пловдив 2023 “. Събитието ще се състои във фоайето на Централна поща на  пл. „ Централен “ № 1.

Организатори са „ Български пощи “ и Съюза на българските филателисти. Тя е отдадена на 130-годишнината на проведеното филателно придвижване в България, което стартира със основаването през 1893 г.  на първото филателно сдружение в Пловдив.

В рамките на изложбата ще бъдат валидирани 3 нови издания. Утре по време на откриването ще бъде валидирано първото издание на тематика „ Фауна. Критично застрашени птици в България “. То съставлява серия от четири пощенски марки с номинални стойности 0,90 лв., 1.35 лв., 1.90 лв. и 2.70 лв., в общ тираж 9 0000 броя,  илюстрован пощенски плик с автентичен знак за цена на пощенската услуга 0,90 лв. в тираж 691 бр. и специфичен пощенски щемпел. Художник на марката е Теодор Мирчев.

В 14.00 часа Дядо Коледа ще валидирана и новата Коледна марка за 2023 година, а за дребните гости ще има специфична Коледна поща.                          

На 2 декември в 10.00 часа ще бъде пуснато в приложимост третото издание -  „ 130 години проведено филателно придвижване в България “. Това е една пощенска марка в блок с номинална стойност 0.75 лв., в тираж 3 600 броя и специфичен пощенски щемпел. Изобразени са шаржове на известни български филателисти от отминалите 13 декади. Художник е Тахсин Ахмед.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР