Областният управител на Област Плевен Иван Петков, заедно собластнияуправител на

...
Областният управител на Област Плевен Иван Петков, заедно собластнияуправител на
Коментари Харесай

Областният управител на Плевен се поклони пред паметника на първия лесовъд в Ловеч

Областният шеф на Област Плевен Иван Петков, дружно собластнияуправител на Област Ловеч инж. Светослав Славчев, кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, инж. Петър Петров – шеф на Регионалната дирекция по горите (РДГ) гр. Ловеч, се включиха в тържеството по отбелязване на Седмицата на гората, което се състоя на4-ти априлв Ловеч. Пред паметника на първия лесовъд в Ловеч и основател на ловешкия парк " Баш кладенец " Никола Василев, те показаха своята респект и в символ на почитание поставиха цветя. На събитието участваха лесовъди, горски служащи и чиновници от Регионалната дирекция по горите.



Събитието се отбелязва всяка година през първата цяла седмица на месецаприл и има за цел да възпита у младите генерации да обичат, пазят и възвръщат гората.



РДГ -Ловеч стопанисва горския фонд на територията наобластите Ловеч и Плевен вобщините: Гулянци, Никопол, Белене, Левски, Пордим, Плевен, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Червен бряг, Луковит, Ябланица, Тетевен, Угърчин, Ловеч, Летница, Троян и Априлци.

РДГ -Ловеч включва 10 държавнигорски стопанстваи едно държавноловно стопанства(ДЛС “Русалка ” - Априлци).

Началото на днешния празник е сложено през далечната 1925 година, когато тогавашните Министерство на националното просвещение и Министерството на земеделието и държавните парцели публично регламентиратПразник на залесяването, който по-късно минава вСедмица на гората.

Днешният ден е обичаен празник на българската гораи налесовъдите, вБългария.

Честит празник на всички лесовъди!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР