Областният управител на Област Плевен Иван Петков ще вземе участие

...
Областният управител на Област Плевен Иван Петков ще вземе участие
Коментари Харесай

Областният управител на Плевен ще участва в информационна среща по проект за развитие на социалната икономика в Ловеч

Областният шеф на Област Плевен Иван Петков ще вземе присъединяване в осведомителна среща в Ловеч по план П41 “Развитие на обществената стопанска система “, част от Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България.

Форумът ще се организира на 23 февруари от 14:00 часа в дом „ Преслав “ и се провежда от регионалния шеф инж. Светослав Славчев. Очаква се да участва зам. министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска – Жекова.

На срещата са поканени регионалните шефове, кметовете на общини, представители на районните структури на работодателските организации, ръководители на обществените предприятия от Северозападния регион.

Проектът е ориентиран към развиване на районния потенциал за рационализация на предприятията на обществената и солидарна стопанска система посредством реформиране на политиката и използване на самостоятелен метод по отношение на потребностите на всеки обособен индивид на обществената и солидарна стопанска система от висококвалифициран експертен състав.

На фона на пандемията се открои главен недостиг в политиката на обществена и солидарна стопанска система – нейната слаба районна застъпеност и липса на административен потенциал по места, който съответно да отговори на потребностите на предприятията от обществената и солидарна стопанска система. В тази връзка, по плана са основани шест районни центъра (фокус – точки), с териториално покритие в шестте региона на страната по NUST-2 в следните регионални градове: Благоевград, Пловдив, Ловеч, Габрово, Варна и Бургас. Целта е на първо място да се обезпечи местна среда и районно развиване посредством фокус – точките, среда, която благоприятства софтуерното и ноу-хау развиване на субектите от обществената и солидарна стопанска система.

По време на осведомителната среща в Ловеч ще бъдат показани задачите и дейностите на Регионалния център за предприятията на обществената и солидарна стопанска система.

Експерти по плана ще срещнат с дейностите по него и с услугите, от които субектите на обществената и солидарна стопанска система в района ще имат опция да се възползват посредством Регионалния център.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР