Областният управител на Област Плевен Иван Петков се срещна с

...
Областният управител на Област Плевен Иван Петков се срещна с
Коментари Харесай

Областният управител Иван Петков се срещна с участници в проект по енергийна ефективност по програма „Еразъм +“

Областният шеф на Област Плевен Иван Петков се срещна с участници в огромен интернационален план, ориентиран към енергийната успеваемост, финансиран по  стратегия „ Еразъм + “.

Водач на делегацията беЕлена Кирицова, ръководител на Сдружение за развиване на личността и човешките общности Плевен, което е сътрудник в реализацията на плана. Срещата се организира на 29 ноември в заседателната зала на регионална администрация.

Областният шеф Иван Петков приветства гостите, направи малко показване на Област Плевен и общ обзор на някои от плановете, свързани с енергийната успеваемост, които се осъществят. Той изрази задоволството си от обстоятелството, че тематиката на партньорския план е изключително настояща в европейски мащаб.

По плана следва консултанти да извършат инспекции в домовете на хора с ниски приходи и в обществените здания – учебни заведения, детски градини, ведомства и компании с държавно присъединяване. Ще се замерят и проучват опциите за редукция на разноските и усъвършенстват употребяваните ресурсите, като се снижи резултатът на парниковите газове и се реализира по-оптимално потребление на енергийните запаси.

Проведената работна среща с губернатора е част от проекта за дейностите на плана, който цели да увеличи потенциала на жителите да се погрижат за това да понижават разноските и потреблението си на сила.

През новия програмен интервал престои да се развие огромна национална стратегия по енергийна успеваемост. Областният град ще кандидатства, с цел да подмени всички отоплителни уреди, които излъчват нездравословни излъчвания, разясни госпожа Елена Кирицова. Проучването по плана е обвързвано с настройките на семействата дали са подготвени да трансформират отношението си и вместо камина на дърва и въглища да употребяват климатик или друго различно отопление.

Областният шеф на Област Плевен осведоми, че в средата на м. декември следва районна среща на регионално равнище с присъединяване на отрасловите министерства, ангажирани с използване на проекта за енергийна успеваемост. Нагласата е сходни планове да се разпрострат и в останалите 10 общини от област Плевен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР