Областният управител на Ловеч Виктор Стойчев удължава срока за прехвърляне

...
Областният управител на Ловеч Виктор Стойчев удължава срока за прехвърляне
Коментари Харесай

Областният управител на Ловеч удължи срока за прехвърляне на бившата казарма от Общината на държавата

Областният шеф на Ловеч Виктор Стойчев удължава периода за прекачване на парцел от някогашната казарма от Общината в благосъстоятелност на страната до 27 септември.

Причината е декларираната планова и административна подготвеност на Община Ловеч да кандидатства с предложение за осъществяване на инвестиция по Плана за възобновяване и резистентност или по програмата „ Развитие на районите “ 2021-2027 за реализация на утвърждения план и влязлото в действие позволение за градеж за преустрояване и възобновяване на терена на някогашната казарма в Ловеч, както и това, че е отворена все още процедура по ИСУН и опцията за кандидатстване посредством подаване на концепции за интегрирани териториални вложения.

Припомняме, че Стойчев изиска от кмета на Ловеч Корнелия Маринова терен от някогашната казарма в Ловеч, представляващ неподвижен парцел с повърхност 4382 кв. м, застроен с 13 здания, да бъде трансфериран в благосъстоятелност на страната в период до 1 септември тази година.

Причината е несъблюдение на контракта, с който парцелът се дава на общината от страната за създаване на централен общоградски парк. Правото на благосъстоятелност върху парцела се трансферира безплатно на общината с решение на Министерския съвет от октомври 2017 година, а контракта регионалният шеф и кметът подписват при започване на декември същата година, със период на деяние пет години. В него е заложена уговорка, съгласно която при нереализиране на плануваното в период до пет години от придобиването на парцела, Общината се задължава да трансферира собствеността върху него на страната.

От политическия кабинет на министър-председателя са поискали инспекция и мнение по изпратено от кмета на Община Ловеч писмо до премиера акад. Николай Денков. Според известието на администрацията в писмото си Корнелия Маринова акцентира, че „ понастоящем теренът на някогашната казарма е привързан като естествена част от градската среда и се употребява за задачите, за които е възложен “.

От осъществени огледи на парцела обаче е открито, че в действителност няма осъществяване на плануваното мероприятие, за което теренът е трансфериран на Община Ловеч. Не са положени никакви грижи за облагородяване на пространството, което действително се употребява за паркинг на служебните коли на Общината и не е налично за жителите.

А изложените претекстове в писмото на кмета на Ловеч до министър-председателя за осъществяване „ при изискванията на етапност “ не са заложени от законодателя, нито са включени в подписания с регионалния шеф контракт за даване на парцела.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР