Областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев заедно с Луиджина

...
Областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев заедно с Луиджина
Коментари Харесай

Областният управител на Кюстендил откри изложба, даваща старт на съвместни проекти с Италия и Гърция

Областният шеф на Кюстендилска област Виктор Янев дружно с Луиджина Педди - шеф на Италианския културен институт в града откриха изложбата " Поздрави... от Италия и България ".
Както описа, пощенски картички и марки, ръчно оцветени фотоси, монети и други забележителни експонати от Архива " Колориди " в Рим и от Народописния списък на Етнографския музей бяха показани в историческа поредност и културен синхрон в изложбата.
" Изложбата цели доближаване на двете народи. 21 век можем да го назовем - " Века на картинките ", за това в нашата галерия картичките, фотосите са признака на доближаване. " - описа госпожа Педди.

В изложбата посредством фотосите, картичките и монетите могат да се проследят основни исторически събития. Виждат се знаците на монетите, които след Войната се трансформират, може и да видите прехода на Италия към Република през 1946г.
Мотото на изложбата е: " Да напомним историята, с цел да не позволяваме грешките от предишното! ".
" Изложбата се провежда в подтекста на Европейската година на Културното завещание. Силно имам вяра, че тази галерия е единствено едно начало на съдействието ни с Италианския културен институт. Преди малко разговаряхме с госпожа Педди и както аз, по този начин и тя пое задачата за реализирането на бъдещи взаимни планове. Следващото ни съдействие по Стратегията е с Гърция и до края на м. ноември чакаме Гръцки танцов отбор и оркестър да гостуват на Област Кюстендил. Ще останат в града за два дни и ще показват забавна концертна стратегия в Общински спектакъл - Кюстендил ", съобщи Виктор Янев.

Сътрудничеството на Областна администрация - Кюстендил с Италия и Гърция е с помощта на взетото от Министерски съвет решение за признатата Работна стратегия за Комуникационна тактика на Република България за Европейския съюз.
Партньори на събитието са: РУО - Кюстендил, Регионален Исторически музей, читалище " Братство 1869 ", Община Кюстендил и Общински спектакъл - Кюстендил, добави още регионалният шеф Янев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР