Областният управител на Кърджали Даниел Делчев призова за мерки за

...
Областният управител на Кърджали Даниел Делчев призова за мерки за
Коментари Харесай

Огромен проблем с измираща риба в язовир „Студен кладенец“

Областният шеф на Кърджали Даниел Делчев прикани за ограничения за решение на казуса с измиращата риба в язовир " Студен бунар ".

Той е изпратил на 29 юни писмо с настояването до Басейнова дирекция-Пловдив, Българската организация за сигурност на храните, Регионалната здравна ревизия в Кърджали и Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково. Писмото е оповестено на страницата на Делчев във Facebook.

" Необходимо е да обърнете съществено внимание в сходство с Вашата подготвеност и да предприемете ограничения, за което да ме уведомите навреме ", приканва регионалният шеф.

Той акцентира, че с цел да се подсигуряват биологичното многообразие и опазването на водните запаси от замърсяване, чака виновните институции да работят взаимно, бързо и дейно в интерес на жителите.

Първите сигнали за измряла риба в акваторията на изкуственото езеро бяха регистрирани на 20 май. Регионална инспекция за опазване на околната среда към този момент един път предприе инспекция на сигналите и взе проби от язовира, само че съответен замърсител, който да предизвиква гибелта на водните жители, не бе открит. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР