Областният управител Иван Васев проведе на 19 януари заседание на

...
Областният управител Иван Васев проведе на 19 януари заседание на
Коментари Харесай

Затягат COVID мерките в област Пазарджик

Областният шеф Иван Васев организира на 19 януари съвещание на Областния щаб за битка с COVID-19, на което беше разисквана настоящата епидемиологична конюнктура в региона и използването на ограниченията в новия Национален действен проект за справяне в пандемията, оповестиха от Областна администрация.

Заетостта на интензивните кревати за лекуване на COVID-19 към днешна дата в област Пазарджик е 64% . За лекуване на неусложнени пациенти има свободни 103 кревати, а за интензивно лекуване свободните кревати са 14.

Лечебните заведения имат опция за спомагателни кревати при увеличение броя на хоспитализациите. Разкрити са и девет педиатрични Коронавирус кревати в МБАЛ-Пазарджик и МБАЛ " Здраве " -Велинград.

Ръководителите на лечебни заведения споделиха, че макар увеличаващата се заболеваемост, на този стадий няма напън върху здравната система в региона, належащо да се упражни по-стриктен надзор по съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения. Заболеваемостта в региона на 100 000 население към 19 януари - 848.79.

Общ брой дейни COVID  пациенти в област Пазарджик – 2 274

- Брой деца до 18 година - 323 (от тях 276 ученици)
- От тях приети в болница - 5

Учители – 81 бр. (60 в учебни заведения и 21 в ДГ)

- Брой на лица с ковид на домашно лекуване сега - 2 104
- Хоспитализирани пациенти с ковид сега по лечебни заведения - 170 
- Брой на пациентите на интензивно лекуване - 21
- Медицински лица дейни все още - 28
- Брой на лицата сложени под карантина за региона - 3 615



Решения на Областния кризиен щаб за битка с COVID-19 в региона:


- усилване контрола по съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Експертите от РЗИ, ОДБХ и ОД на МВ ще продължат взаимните инспекции и през почивните дни на територията на цялата област.

Мерките включват: носене на маски навън, там където има скупчване на хора, носене на маски от личния състав на хотели и заведения за хранене, носене на маски в закрити публични пространства и в градския и междуградския превоз и съблюдаване на отдалеченост. Проверка за годни документи за имунизация, преболедуване или проучване

- всички кметове на общини в региона да уточняват и по опция да отсрочат провеждането на всеобщи мероприятия и краткотрайно прекратяване активността на пенсионерските клубове

- в съгласие с РЗИ, кметовете на общини да засилят имунизационната акция по места. Чрез кметовете на кметства да осведомят жителите на дребните обитаеми места за опцията мобилни имунизационни екипи на РЗИ да ги посетят на място
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР