Областният управител Иван Сълов проведе заседание на Областния щаб за

...
Областният управител Иван Сълов проведе заседание на Областния щаб за
Коментари Харесай

Обсъдиха мерките за ускоряване на ваксинацията в област Враца

Областният шеф Иван Сълов организира съвещание на Областния щаб за битка с грип и острите респираторни болести. Заседанието е свикано по отношение на осъществяване на Националния проект за имунизиране против COVID-19 и организация на дейности за повишение на имунизационния обсег на популацията, с акцент върху личния състав на образователни и обществени заведения и региони с съсредоточени малцинствени групи.
Данните за област Враца, показани от доктор Кети Ценова, шеф на Регионалната здравна ревизия – Враца демонстрират, че са сложени 26 413 дози, хората със приключен имунизационен статус са 11 490. Д-р Ценова осведоми, че РЗИ – Враца разполага с нужните количества от всички налични ваксини позволени за приложимост на територията на Република България
Началникът на РУО – Враца, Галина Евденова даде настояща информация по отношение на имунизационния статус на чиновниците в образователните и детски заведения. Данните сочат, че 42.45% от педагогическия и 23.64% от непедагогическия личен състав ангажиран в тях имат построен имунитет. Сред заетите в образователните заведения е направено анкетно изследване по отношение на настройките за слагане на ваксина против COVID-19, резултатите от което демонстрират, че мотивацията измежду личния състав би се повишила след приемане на спомагателна, профилирана и научна информация предоставена от медицински експерти.
В хода на съвещанието се включиха доктор Галина Лещарска, шеф на ЦСМП – Враца и доктор Петър Керемедчиев, изпълнителен шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “ АД – Враца, като показаха своята поддръжка за ускорение на имунизационния развой и разширение на неговия обсег.
Областният шеф даде думата и на присъстващите кметове и представители на общини, които срещнаха членовете на щаба с подхванатите досега дейности и извършени осведомителни акции измежду популацията.
Иван Сълов, заключи дадените в границите на съвещанието оферти по отношение на ограничения за ускорение на темповете за обгръщане на популацията с ваксини против COVID-19 включващи – образуване на осведомителни срещи на медицинските експерти в просветителните институции с представители на РЗИ – Враца и правене на систематизирана информация с отговори на най-често задаваните въпроси за имунизацията против COVID-19, която да бъде публикувана посредством уеб страниците на ангажираните институции и общини на територията на област Враца. Продължават и срещите на представители на РЗИ – Враца с малцинствени групи, посредством посредничеството на здравните посредници в област Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР