Областният управител Иван Чолаков участва днес в общоградския ритуал, посветен

...
Областният управител Иван Чолаков участва днес в общоградския ритуал, посветен
Коментари Харесай

Областният управител Иван Чолаков участва в честването на 114-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България

Областният шеф Иван Чолаков взе участие през днешния ден в общоградския обред, отдаден на 114-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България, който се състоя пред Паметника на починалите във войните старозагорци в парк „ Ал. Стамболийски “ в Стара Загора.

На тържественото честване участваха зам.-кметовете Милена Желева и Иванка Сотирова, командирът на Втора механизирана бигада ген. Станимир Христов, общински съветници, представители на политическите сили, стотици жители. 

Независимостта на България е оповестена тържествено на 22 септември 1908 година в църквата „ Св. 40 мъченици “. Княз Фердинанд I приема купата цар на българите.С този акт българската страна отхвърля политическата и финансовата си взаимозависимост от Османската империя, наложена ѝ от огромните европейски страни с Берлинския контракт.С провъзгласяването на Независимостта се издига интернационалният престиж на страната и тя се трансформира в равноправна на другите страни.

Слово за една от най-важните дати в новата българска история произнесе Милена Желева. Пред паметника бяха поднесени венци и цветя в символ на благодарност към героите, дали живота си за свободата и независимостта на България. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР