Областният управител Иван Чолаков се срещна днес с Йоаким Гасер,

...
Областният управител Иван Чолаков се срещна днес с Йоаким Гасер,
Коментари Харесай

Областният управител Иван Чолаков се срещна с представители на ръководството на EVN „Електроразпределение“ Юг

Областният шеф Иван Чолаков се срещна през днешния ден с Йоаким Гасер, ръководител на Съвета на шефовете на EVN „ Електроразпределение “ Юг и Калина Трифонова, зам.-председател на УС на EVN България.

На срещата участваха и двамата зам. регионални шефове Стоян Стоянов и Петър Бояджиев. 

Г-н Гасер срещна домакините с активността на електроразпределителното сдружение през последната година. Той заяви, че през 2022 година вложенията в инфраструктура и услеги на концерна в България са минали цифрата от 2 млрд.лв. За 17 години са построени 23 000 км нова и възобновена мрежа и са инсталирани над 1.7 млн. отдалечени електромера. Благодарение на това софтуерните разноски са понижени до под 7 %. 

От стъпването си в България до в този момент EVN е вложила у нас 182.8 млн.лв. в нови електропроводи и за 266 нови Търговско предприятие и Водоснабдителна система. 

Г-жа Трифонова заяви, че компанията е в цялостна подготвеност да посрещне зимния сезон. Проведени са образования и тренировки на чиновниците за работа при рецесии. Отстранени са недостатъци по мрежата, установени пре постоянните инспекции. Всички обучителни тренировки се организират на първия у нас образователен полигон за работа в действителна среда. 

В края на срещата господин Чолаков благодари на господин Гасери  и на госпожа Трифонова за положителното съдействие сред EVN България и Областна администрация и локалните управляващи през годините. „ И тази зима ще разчитаме на вашите бързи реакции и професионализъм при вероятно пораждане на спешни обстановки “, сподели регионалният шеф. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР