Областният управител Иван Чолаков присъства на откриването на 17-ите Празници

...
Областният управител Иван Чолаков присъства на откриването на 17-ите Празници
Коментари Харесай

Областният управител Иван Чолаков връчи наградата „Александър Фол“ на проф. Ваня Лозанова-Станчева

Областният шеф Иван Чолаков участва на откриването на 17-ите Празници в долината на Тракийските царе, което се състоя в парк „ Тюлбето “ в Казанлък.

Те ще продължат до 4 септември и включват редица забавни културни събития. Кметат на Града на розите Галина Стоянова даде старт на празниците и напомни тяхната история.

По традиция от 2006 година всяка година по време на тържественото разкриване се връчва премия на името на известния български академик и траколог Александър Фол. тази година тя бе присъдена на проф. Ваня Лозанова-Станчева – професор по остаряла история и тракология, началник на Център по тракология при Институт за балканистика към Българска академия на науките и огромен другар на Историческия музей „ Искра “ в Казанлък. Наградата й бе връчена от регионалния шеф. Г-н Чолаков й пожела триумф в научната работа и отсега нататък. Проф. лозанова благодари зависокото отличие и показа, че то е още по-ценно за нея, тъй като е на името на обичания й преподавател, който постоянно е бил ентусиазъм за нея.

.По време на откриването кметът Галина Стоянова връчи Благодарствена грамота и парична премия на Александър Проданов от ППМГ “Никола Обрешков “ за достиженията му в региона на математиката, физиката и астрофизиката и отичнто показване на интернационалните олимпиади в тези области.    
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР