Областният управител Ирена Соколова е инициирала проверки по повод споделяния

...
Областният управител Ирена Соколова е инициирала проверки по повод споделяния
Коментари Харесай

В Перник проверяват риалити предаване

Областният шеф Ирена Соколова е инициирала инспекции във връзка споделяния в обществените мрежи, че ТВ формат се снима в акваторията на язовир "Студена ", който е единственият питеен водоизточник на Перник, заяви пресцентърът на регионалната администрация.

На нарочна среща шефовете на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник и "Водоснабдяване и канализация " ООД - Перник са внесли отчети за резултатите от осъществените огледи и инспекции.

Определеният с контракт за снимачните действия терен се намира в Пояс "II " на разстояние 2500 м от водовземната кула, на левия бряг на вливния ръкав на река Струма. Няма никакъв достъп на животни наоколо до водата, твърди пресцентърът.

"Снимачният екип е длъжен да опазва употребената територия от замърсявания и пожари и да я съобщи в безупречен тип. ", е докладвал Иван Витанов - шеф на "ВиК ".

Не е открито съществуване, приключване или разливи на отпадъчни води, също и налични битови боклуци отвън поставените съдове за сметосъбиране, както в границите, по този начин и отвън границите на обекта, е установила Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Досега контролните органи не са открили нарушавания. Няма никаква причина за паника и публично напрежение, увери Соколова. По думите й без значение от това до привършване на снимачния развой и предаване на обекта, способените институции и регионалният шеф ще продължат да следят осъществяването на отговорностите по контракта.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР