Областният управител Илия Зюмбилев ще открие учебната година в Пловдивската

...
Областният управител Илия Зюмбилев ще открие учебната година в Пловдивската
Коментари Харесай

Областният управител бие звънец в семинарията

Областният шеф Илия Зюмбилев ще открие образователната година в Пловдивската духовна семинария „ Св. св. Кирил и Методий “.

Заместник регионалният шеф Димитър Добрев ще бъде в посетител на Професионална гимназия по електротехника и електроника – Пловдив, а заместител регионалният шеф Димитър Ташков в ПГАСГ „ Арх. Камен Петков “.

Всички тържества са с начален час – 9 ч.

Ето и поздрава на регионалния шеф за 15 септември:

СКЪПИ УЧЕНИЦИ, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

Първият образователен ден е празничен за всеки български преподавател, за всяко българско дете, за всяко българско семейство, за цялото ни общество.

За първолаците през днешния ден е ден на радостно очакване и откровено неспокойствие. Бих желал да им пожелая приказно странствуване в необятния и хубав свят на буквите и цифрите, доста другари и най-хубавия преподавател.

Скъпи възпитаници, поисквам Ви да инвестирате в познания, да бъдете непрекъснати и упорити, тъй като живеем в бързо изменящ се свят на модерните технологии и изкуствения разсъдък, само че силата на човешкия разум и добродетели ще останат водещи. Те ще Ви оказват помощ, когато влезете в действителния живот.

Уважаеми учители, Вие сте призвани да бъдете всеотдайни, вдъхновяващи и разбиращи. Дигиталната гражданска война направи информацията налична, събра я в телефона, само че това не направи познанието по-лесно. Учителят има и също толкоз значимата задача да възпитава и бъде будител.

Бъдете здрави и неуморно предавайте на учениците си най-ценните житейски уроци и умения. Желая ви ентусиазъм и неизчерпаема сила в ежедневните ви старания!

Уважаеми родители, подкрепяйте децата си и бъдете най-сърцатите помощници на учителите в нелеката задача да оказват помощ на дребните неуверени малчугани да израснат в знаещи, можещи и сполучливи хора, които да посрещат с убеденост провокациите в живота си.

За нас, огромните, първия образователен ден е безценен спомен за плахите стъпки в учебния двор, за първите учители, за положителните другарства и за прекарванията, които оставят следа в съзнанието ни.

Нека всеки ден от новата образователна година да е изпълнен със смисъл и мъдрост, с вяра и доста триумфи!

На добър час!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР