Областният управител е издал заповед днес, с която уведомява кмета

...
Областният управител е издал заповед днес, с която уведомява кмета
Коментари Харесай

Становище на МРРБ сочи, че крайбрежната алея във Варна е улица

Областният шеф е издал заповед през днешния ден, с която уведомява кмета за новопостъпилите данни. С нея на практика се анулира заповедта на предшественика му Благомир Коцев от 8 юли 2022 година, с която бе основана краткотрайна организация на придвижване, ограничаваща достъпа на моторни транспортни средства по алеята. Смърков акцентира, че с днешния му акт не се вкарва още веднъж авто трафик в зоната от Рибарски плаж до спирка " Студентска ", която е обществена държавна благосъстоятелност, а се трансферира отговорността за ръководството на Община Варна.

По думите му следва актуалната организация на придвижване на алеята да се резервира до издаване на акт от страна на градоначалника.

Областният шеф заяви още, че е уведомил за мнението на РДНСК основния проектант още когато го е получил през октомври 2022 година, след което е изискал удостоверение и от Министерство на регионалното развитие, защото при предходно разискване на статута на алеята, през март 2022 година, тогавашният министър Гроздан Караджов е изпратил писмо, в което показва, че крайбрежната дамба не е проектирана за пътно трасе.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР