Областният управител Ангел Стоев се срещна с групата от протестиращи

...
Областният управител Ангел Стоев се срещна с групата от протестиращи
Коментари Харесай

ОБЗОР: Областният управител се срещна с протестиращи за застрояването на Гребна база, президентът връчва първия мандат в понеделник

Областният шеф Ангел Стоев се срещна с групата от протестиращи срещу застрояването на Гребна база. Той одобри членове на инициативния комитет, които желаеха от него да отбрани ползите на парк „ Отдих и просвета “, където новият Общ устройствен план на Пловдив се разрешава градеж на 3-етажни здания.
Прочетете още
Разговорите в постройката на Областна администрация се случиха на фона на продължаващия цивилен митинг.

Президентът Румен Радев разгласи, че ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата парламентарно показана група (ГЕРБ-СДС) в понеделник.

Депутатите в 48-ото Народно заседание завършиха с разглеждането и гласуването на измененията в Изборния кодекс. Народните представители приеха дефинитивно измененията в Изборния кодекс като гласуването продължи и през днешния ден. 
Вижте какво взеха решение:

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България. Страната ни към момента не дава отговор на изискванията, написа NOS - публичната медия на Нидерландия, която цитира държавно решение от през днешния ден.

Дете и жена починаха след катастрофа край Димитровград. Инцидентът е станал към 8 часа тази заран в село Добрич.

Представиха новите машини, с които ще се почистват улиците на Пловдив. Те са закупени с част от средствата от 10-милионния заем за общинските предприятия „ Градини и паркове ” и „ Чистота ”.  Машините, които към този момент са в базата на общинското дружество са общо осем на брой, които са чисто нови.  Те са метометачни, миячна и сметовози. Очаква се тази седмица да се записват и да тръгнат по улиците на града до две седмици.

268 422 души от популацията на област Пловдив работят. Това е почти 42% от популацията на региона. Забележително е, че Пловдив има най-ниска трудова миграция от цялата страна. Местоработата на едвам един на 10 души се намира в друга област. Това демонстрират данните от Националното броене към септември 2021 г. 

25 фамилии от Пловдив настояват, че са излъгани от строителен бизнесмен. По думите им чакат към този момент втора година, с цел да бъдат настанени в жилища, за които са платили хиляди евра. Строителството на кооперацията е трябвало да бъде приключено в края на 2020 година, само че към днешна дата постройката към момента не е довършена. 

Въпреки обещанието за умерено напредване по празниците – затворят за придвижване част от бул. „ Александър Стамболийски “ в Пловдив. Това се постанова поради подготвителни строителни действия по построяването на Южния обходен колектор, като въвеждането на краткотрайна организация на придвижването ще има в пътната права от кръстовището с ул. „ Димитър Талев “ до продължението на бул. „ Македония “. Промяната е направена, с цел да бъде спазен линейният график, показват от ОКТ.

Предвижда се на 5 декември (понеделник) към обед правата да бъде затворена. 

Награда 1200 лв. ще получат всички чиновници на Министерство на вътрешните работи, научи TrafficNews. Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев е подписал заповед, с която разпорежда парите да бъдат изплатени на служителите на реда. Награда няма да получат единствено чиновниците, които в границите на тази година, са имали дисциплинарно наказване. 

Междувременно шеф - бранш " Икономическа полиция " в Пазарджик Неделка Преждарова за следващ път финтира управлението на Министерство на вътрешните работи, като се появи единствено за ден на работното си място, а по-късно още веднъж излезе в болнични.

Съдът наложи мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 хиляди лв. на 50-годишният американец Крисуел, който пийнал потроши рейсове в Пловдив.

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени измамник №1 Иван Богоев /56/ и двамата му съучастници – 30-годишният Мерсин М. и 68-годишният Хюсеин Р., които преди два дни бяха арестувани при зрелищен арест в Кършияка.

Студент отнесе 100 лв. санкция откакто се сби с двама подпийнали мъже до бензиностанция на бул. „ Санкт Петербург “ в ЖР „ Тракия ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР