Областният управител Ангел Стоев се срещна с групата от протестиращи

...
Областният управител Ангел Стоев се срещна с групата от протестиращи
Коментари Харесай

Юристите на Областна администрация тепърва ще разглеждат решението на общинарите за ОУП-а

Областният шеф Ангел Стоев се срещна с групата от протестиращи срещу застрояването на Гребна база. Той одобри членове на инициативния комитет, които желаеха от него да отбрани ползите на парк „ Отдих и просвета “,  където новият Общ устройствен план на Пловдив се разрешава градеж на 3-етажни здания.
Прочетете още
Разговорите в постройката на Областна администрация се случиха на фона на продължаващия цивилен митинг. Тони Стойчева, част от Инициативния комитет, прикани Стоев да съблюдава ползите на пловдивчаните, които са се събрали долу.

„ Изпълнете законовите си пълномощия и върнете решението на Общинския съвет като незаконосъобразно за преразглеждане “, съобщи тя и добави, че е готова тъжба, я която е посочено какви са съответните нарушавания на признатият преди седмица Общ организационен проект на Пловдив. Подписката ще бъде входирана в деловодството на Областна администрация в края на митинга.

Членове на ИК обявиха, че Общински съвет с решението си да одобри ОУП-а е застанал срещу ползите на пловдивчани - изключително в частта с смяна предназначението на 81 дка площи на Грабна база.

„ Затова призоваваме Вас по целенасоченост да върнете проекта за преразглеждане и прегласуване “, допълниха те и настояха Стоев да слезе долу при протестиращата навалица, с цел да беседва с тях.

Областният шеф взе думата, като съобщи, че поддържа тяхната самодейност за спасят зелените площи на Пловдив. В деловодството им са постъпили редица сигнали и тъжби – от политически обединения, от жители, от Съюза на ландшафтните архитекти.

„ Имам законови пълномощия и ще се придържам към тях. Съгласно Закона за администрацията регионалният шеф упражнява надзор по законосъобразността на актовете и дейностите на органите на метната власт. Това кореспондира и със Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. В този смисъл аз не мога да вземе решение по целенасоченост – законът не го разрешава. Аз ще се придържам към него “, сподели Стоев.

Стана ясно още, че една през днешния ден - два дни, откакто в деловодството на Областна администрация е постъпило решение на Общински съвет, е била изпратена съпътстващата документи към него. Тоест от през днешния ден стартира и подробното им разглеждане в юридическия обособена управата.

Стоев съобщи, че първо ще изчака мнението на юристите и по тяхна преценка ще реши по какъв начин да действа.   

На фона на това ландшарфтният проектант Станимир Шаламанов посочи, че явно има законово нарушаване, защото е неразрешено застрояването във към този момент осъществени зелени площи.

ИК още веднъж настоя регионалния шеф да слезе при тълпата. Той обаче отхвърли да се яви на митинга с довода, че до срещата са позволени представители на пловдивчани, както и медии и всичко всяка информация ще бъде налична. Той разясни, че форматът на извършената среща е най-разумното решение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР