Областният съвет на БСП-Пловдив прие на свое заседание в петък

...
Областният съвет на БСП-Пловдив прие на свое заседание в петък
Коментари Харесай

Георги Гергов: Някои искат да обичаме Русия тайно!

Областният съвет на БСП-Пловдив одобри на свое съвещание в петък вечер единомислещо решение за нуждата от политически дейности по време на Председателството на България на Европейския съвет, които касаят глобите против Руската федерация.

Социалистите от Пловдивския район отпред със своя водач Георги Гергов оферират Националният съвет на Българска социалистическа партия да разпореди на Изпълнителното бюро на партията, на управлението на Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” и членовете на Европейския парламент от Българска социалистическа партия да слагат въпроса за анулация на глобите против Русия като предпочитан за Председателството на България на Европейски Съюз.

В документа, разгласен на съботното съвещание на управлението на алената партия, членовете на Областния съвет в Пловдив оферират Народно събрание на Българска социалистическа партия да вземе решение за пускане от 1 януари 2018 година на национална подписка за анулация глобите против Руската федерация.

Предложението на Георги Гергов и компания в дневния ред на съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия да влезе точка за разискване на политическа акция за анулация на глобите против Русия събра единствено 36 гласа и бе отхвърлено с 65 гласа „ въздържал се ” и 2 гласа „ срещу ” от членовете на пленума.

„ Думите на Председателя на партията, че през днешния ден няма време да се занимаваме с този въпрос и можем да го отложим за друго съвещание не кореспондират с Резолюцията, призната от нашия най-висш конгрес – Конгреса ”, заявява Георги Гергов.

Той напомни, че на провелото се на 28 октомври съвещание на Конгреса на Българска социалистическа партия една от безапелационните позиции на партията е била нормализиране на връзките с Русия, което е в полза на Европа и на всяка една страна на територията на континента.

„ С това не даваме правилен сигнал към хилядите членове и симпатизанти на левицата, които в своята същина са уверени русофили. Продължаваме да обичаме Русия скрито. Трябва да заявяваме безапелационната си позиция в поддръжка на това решение, тъй като това е поддръжка и на националните и стопански ползи на България. Най-добрият метод да го създадем бе, това да стане точка от дневния ред на Българското председателство. Тя трябваше да покаже на Европа, че България е страна, почтена за почит и почитание, страна, която отстоява своите ползи ”, безапелационен е почетният консул на Руската федерация в Пловдив.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР