Областният оперативен щаб за борба с грипните епидемии внесе важна

...
Областният оперативен щаб за борба с грипните епидемии внесе важна
Коментари Харесай

Промяна! Не се въвежда грипна епидемия в Пловдив, а само противоепидемични мерки

Областният действен щаб за битка с грипните епидемии внесе значима промяна. В Пловдив и региона не е оповестена грипна зараза, а единствено са въвежданени противоепидемички ограничения. Това излиза наяве от в допълнение прессъобщение, публикувано малко по-късно от Областна администрация.

Както медията ни писа, във връзка със зачестилите случаи на боледуващи и растежа на отсъстващи възпитаници, щабът вкара филтър в образователни и детски заведения, както и реши да отсрочи профилактичните прегледи, наложителните имунизации, лимитирани са и свижданията на болните.

В в началото изпратеното известие бе декларирано следното: „ Щабът реши да бъде оповестена грипна зараза в Пловдив и региона, която да влезе в действие от идната седмица “. След 40 минути обаче дойде промяна, която гласи: „ Щабът реши да бъдат оповестени противоепидемични ограничения в Пловдив и региона... “.

Няма смяна в периода за налагане на ограничения – седмицата на 22 до 28 януари.

Разликата сред двете, несъмнено, е основна, защото още през вчерашния ден от Регионалната здравна ревизия прецизираха, че заболеваемостта е достигнала епидемиологични стойности, само че все пак обстановката е постоянна. Все още не се планува оповестяване на грипна почивка при учениците, защото отсъстващите са 17% при граница от 30%.

В лечебните заведения има задоволително свободни леста, а аптечната мрежа няма претоварване.

А през днешния ден шефът на РЗИ доктор Сийка Димчева очерта сходна картина и съобщи, че обстановката се следи непрестанно от чиновниците им.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР