Областният оперативен щаб въвежда от 27 януари нови противоепидемичнимерки -

...
Областният оперативен щаб въвежда от 27 януари нови противоепидемичнимерки -
Коментари Харесай

Учениците от 5 до 11 клас и в София област минават онлайн

Областният действен щаб вкарва от 27 януари нови противоепидемичнимерки - от 5 до 11 клас. Това се прави по отношение на постигане на III стадий от Националния проект за справяне с пандемията и при постигане на 14-дневна заболеваемост на 1900 на 100 000 население. Припомняме, че през миналите 24 часа в страната още веднъж са регистрирани доста огромен брой позитивни случаи на ковид - .

Мерките:

Въвежда се образование от разстояние в електронна среда за всички възпитаници от V, VI, VIII, IX и XI клас от просветителните институции в Софийскаобласт за 27.01. 2022 година и 28.01.2022 година

Преустановява се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни действия , действия по ползи, проведени в учебна и извънучилищна среда за всички възрастови групи.

Преустановяват се присъствените групови занятия в детски центрове, клубове и други, предоставящи проведени групови услуги за деца.
 Омикрон при над 55% от секвенираните проби в страната
Омикрон при над 55% от секвенираните проби в страната

Най-много са случаите на Омикрон в София

Преустановява се провеждането на детски лагери и групови туристически пътувания (екскурзии) с проведен превоз и груповите визити на туристически обекти.

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тимбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма.

Ограничение до 50% в капацитет/работна площ/брой лица в обектите и действия със значение за публичното здраве и заведенията за хранене и развлечения по смисъла на член 124 от Закона за туризма при съблюдаване на метода със " Зелен документ " и ограничаване на работното време до 22 ч. в действие от 31 януари 2022 година

Ресторантите на местата за настаняване могат да работят при потребление на 50% от потенциала им и образуване на посменен режим на изхранване на гостите и даване на опция за изхранване на гостите по стаите, по тяхно предпочитание, в действие от 31 януари 2022 година

Всички физически и юридически лица, които са притежатели или ръководят търговски, административни или други обекти, които дават услуги на жителите основават организация за надзор на броя на клиентите в съответния обект, като не позволяват повече от 1 човек на 3 кв. м.

Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице, покриващи носа и устата .
 Богдан Петрунов: Омикрон стихва, само че не и пандемията
Богдан Петрунов: Омикрон стихва, само че не и пандемията

Трябва да се научим да живеем с коронавирус

Работодателите и органите по назначение да провеждат работния развой на работниците/ чиновниците в отдалечена форма (работа от разстояние/надомна работа), където е допустимо, като провеждат провеждането на засилени противоепидемични ограничения в работните пространства, включително филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена на личния състав и не позволяват чиновници или външни лица с прояви на остри заразни болести.

Временните противоепидемични ограничения, избрани с актуалната заповед, ще бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на Софийска област, показват от Областния действен щаб.
анкета
Какво ще извършите при идването на Омикрон?
Ще се имунизирам Ще си сложа бустер доза Маски и отдалеченост Нищо, с цел да вървим към стаден имунитет Стига сте ни плашили
Ще се имунизирам

Ще си сложа бустер доза

Маски и отдалеченост

Нищо, с цел да вървим към стаден имунитет

Стига сте ни плашили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР