Областният лидер на ДПС в Търговище е платил колосалните $300

...
Областният лидер на ДПС в Търговище е платил колосалните $300
Коментари Харесай

Областен шеф на ДПС платил $300 000 за лов на бяла мечка в Камчатка /откъде са парите?/

Областният водач на Движение за права и свободи в Търговище е платил колосалните $300 000 $ за отстрела на бяла мечка на полуостров Камчатка, ситуиран в крайната североизточна част на азиатска Русия, заяви уеб сайтът Narod.bg
Името на баровеца е Хамди Илиязов, регионален координатор на Движение за права и свободи, почетен жител и някогашен кандидат-кмет на Търговище, а въпросът от кое място са парите оставя провесен и е в полето на прокуратурата.
64-годишният Илиязов е най-силният човек в Търговище поради близкото другарство с Ахмед Доган. Големият бизнес ухажва Илиязов от години – „ Шишеджам Аутомотив” и „ Пашабахче България”, да вземем за пример, са му в джоба, безапелационни са локалните.
История с лова на бяла мечка на полуостров Камчатка е обвързвана с дъщерята на Илиязов – Гюлджан Мехмедова. Щерката на милионера от Движение за права и свободи оня ден блокира тротоар с джипа си „ Рейндж Роувър” за 200 000 лв. и мутренски номер Сухопътни войски 3333 АА.
Преди време девойка Мехмедова имала избраник, с който работата вървяла към женитба. Именно това е мъжът, който отишъл на лов в Камчатка. По време на скъпото премеждие щастливият кандидат-зет на Хамди Илиядов бил самичък, без Гюлжан.
След няколко дни от уредникът на платения отстрел в Камчатка изпратили документ на богатия баща на Гюлжан, че годеникът ѝ би трябвало да заплати 300 000 $, тъй като е умъртвил бяла мечка. Толкова била цената за предпазения другояче тип. Шефът на Движение за права и свободи в Търговище казвал, че няма никакъв проблем и че ще преведе парите.
Политикът обаче се загледал по-детайлно в изпратените му платежни и видял, че с изключение на 300 хиляди $ за бяла мечка, е изпратен документ и за суми, изхарчени за две проститутки, които гаджето на Гюлжан Мехмедова си поръчал в хотела. Така излиза, че бащата на булката трябвало да обезпечи и платената обич на бъдещия си шурей.
Баровецът от Движение за права и свободи платил всичко, само че когато наглият юноша се върнал в България, бил свиреп пребит и изнасилен от „ незнайни лица”. И, несъмнено, към този момент нямал нищо общо с Гюлджан Мехмедова, която, също „ случайно”, е била младши специалист в Държавен фонд „ Земеделие” и е работила по публичните поръчки в институцията. Освен това нахаканата Движение за права и свободи дъщеря е помощник на народен представител в Народното събрание.
Кариерата не е подминала и сестра ѝ Садифе Мехмедова, която през 2013-а стана шефка на съдиите по вписванията с решение на тогавашния правосъден министър от ГЕРБ Зинаида Златанова. При заемането за позицията Мехмедова имала едвам 5 години юридически стаж, само че все пак била определена всред 21 други магистрати, измежду които тя е една от дребното съдии с минимален опит.
При това състояние най-вероятното пояснение за назначението е, че тя е щерка на вездесъщия регионален координатор на Движение за права и свободи в Търговище Хамди Илиязов.
Към днешна дата Садифе върти нотариална адвокатска фирма, която се намира напълно покрай Министерството на земеделието, в която се труди и сестра ѝ Гюлджан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР