Областният кризисен щаб във Варна е постигнал принципно съгласие за

...
Областният кризисен щаб във Варна е постигнал принципно съгласие за
Коментари Харесай

Подготвят спиране на плановите операции във Варна и областа от 17 януари

Областният спешен щаб във Варна е постигнал кардинално единодушие за прекъсване на плановия прием  и плановата оперативна активност във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна. Това оповестиха от Областната администрация. Решението от през днешния ден ще бъде доказано на 17.01.2022г. след онлайн гласоподаване от членовете на ОКЩ, съгласно растежа на заболеваемост, допълниха от институцията. 

С квалифицирано болшинство към сегашния миг е отхвърлено предлагането за затваряне на нощните заведения на територията на област Варна, се споделя още в известието. Изтъква се следният претекст: „ Тази извънредно непопулярна мярка, ограничаваща правата на жителите и оказваща отрицателно влияние върху бизнеса, ще бъде разисквана още веднъж в най-кратък период, съгласно растежа на заболяеваемост и резултатите от инспекциите по съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Началната и последна дата ще бъде съобразена с ползите на съдържателите на заведения ”.

За възстановяване на достъпа до ваксини във Варна и района ще се организира работна среща с кметовете на общини и с представители на общопрактикуващите лекари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР