Областният координатор на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева внесе сигнал в

...
Областният координатор на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева внесе сигнал в
Коментари Харесай

Цвета Караянчева до премиера Гълъб Донев: Заместник областният управител на Кърджали плаши училищни директори с прокурор


Областният координатор на Политическа партия ГЕРБ Цвета Караянчева внесе сигнал в Министерския съвет против грубата интервенция, безпардонното поведение и похищението върху свободата на избор и волеизявление на работещите в областта на образованието в област Кърджали от страна на заместител регионалния шеф Бисер Николов. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

Същият си е разрешил обществено да заплашва с прокурор учебните шефове от района под предлог, че упражняват напън върху учителите и са съпричастни към предизборната акция в прорез със Закона за образованието. Позовал се е на непотвърдени анонимни сигнали и клюки. Информирах служебния министър председател Гълъб Донев, че назначеният с негова заповед заместител регионален шеф е превишил пълномощията и е нарушил разпоредбите на положителния звук по време на годишното работно заседание, проведено от РУО в навечерието на новата образователна година в наличието на представители на редица държавни институции – Министерство на вътрешните работи, ПБЗН, РЗИ, КАТ и други “, реагира Караянчева. „ Поведението на господин Николов е рецидив. Същият неведнъж си е разрешавал вмешателство в работата на териториалните служби в Кърджали и непозволено е претендирал от тях информация за политическата принадлежност на техни чиновници с формалното опрощение „ отбрана на ползите на страната “ (прилагам копие от писмо с изх. № РД-07-5754-1, от 09.11.21г., подписано от него в качеството му на заместител регионален шеф в предходното служебно правителство).

Николов упражнява душевен тормоз и насочва несъстоятелни закани към длъжностни лица, които водят до изостряне на напрежението. Убедена съм, че политическите обвързаности и форми на пропаганда в работно време и на работното място не следва да бъдат толерирани, както не следва да бъдат ограничавани и осъждани изборното право и политическите свободи на жителите “, се споделя в сигнала.

Караянчева упорства служебният министър председател да предприемете незабавни дейности и да приключи гореописания „ лов на вещици “ от страна на Бисер Николов, защото с неконтролируемото си нападателно държание той освен надвишава пълномощията си, само че и уронва престижа на изпълнителната власт.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР