Областният информационен център – Русе подреди изложба с европейски проекти

...
Областният информационен център – Русе подреди изложба с европейски проекти
Коментари Харесай

Експозиция на европейски проекти ще информира русенци на Централния пазар

Областният информативен център – Русе подреди галерия с европейски планове в поддръжка на Дунавския район на Централния общински пазар в града. Тя демонстрира 10 плана, финансирани от български секторни оперативни стратегии до Програмата за транснационално съдействие „ Дунав “, Програма Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 и Механизъм за свързване на Европа. Инициативата се осъществя с общителното подпомагане на „ Общински пазари “ ЕООД и на неговия шеф Кунчо Кунчев.
Експозицията е на стените на магазините от страната на ул. „ Цар Освободител “. Така плановете ще се видят освен от пешеходците, само че и от водачите и пасажерите на преминаващите коли.
Снимките и информацията на винилите дават визия за това по какъв начин с европейски средства русенският бизнес става по-конкурентоспобен посредством внедряване на нововъведения и закупуване на съоръжение. Показва се подобряването на корабоплаването по река Дунав и ръководството на водния път посредством разнообразни стратегии. Във фокус са обществената стопанска система, модернизирането на обществена и просветителна инфраструктура, по-добрата съгласуваност на Еврорегион Русе – Гюргево и в частност рехабилитацията на кейовата стена на Русе и създаване на 3 нови корабни места. Важен план е обвързван с местообитанията в предпазените зони, други два с разпространение на туристическите обекти в района, в това число посредством модерните технологии.
Изложбата ще остане до края на април. Целта е жителите да се срещнат с плановете и стратегиите, които ги финансират.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР