Областните дирекции по безопасност на храните въвВарна, Добрич и Бургас

...
Областните дирекции по безопасност на храните въвВарна, Добрич и Бургас
Коментари Харесай

Засилен контрол в магазините и заведенията за хранене по Черноморието

Областните дирекции по сигурност на храните въвВарна, Добрич и Бургас реализират засилен надзор по време на летния туристически сезон. Проверяват се обекти за търговия на дребно с храни, преносими, краткотрайни и сезонни обекти, обекти с активност кетъринг, заведения, в това число и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти с услугата „ all inclusive ”.

Инспекторите ще наблюдават за произхода и вярното предпазване на първични материали и храни, периодите на валидност, съблюдаване на условията за даване информацията за храните на потребителите, вярно етикетиране. Ще се подчертава на правилното етикетиране на предлаганите млечни артикули в проверяваните обекти.

Контролът обгръща също обезпечаването и спазването на условията за висока хигиена при приготвянето и предлагането на храна, съществуване на заверени персонални здравни книжки на личния състав и други.

При нужда Областните дирекции ще правят и взаимни инспекции с други способени институции, като районните подразделения на РЗИ, КЗП, Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР