Областните болници да получават допълнително финансиране от държавата – това

...
Областните болници да получават допълнително финансиране от държавата – това
Коментари Харесай

Депутатите решиха областните болници да получават допълнително финансиране

Областните лечебни заведения да получават в допълнение финансиране от страната – това одобриха единомислещо депутатите на първо четене.  Предложението е на депутата Костадин Ангелов. С спомагателните дотации лечебните заведения ще може да покриват немедицинските си действия.

Допълнителната финансова помощ ще бъде за общинските лечебни заведения, като се дава нормативна опция на министъра на опазването на здравето при съществуване на свободен финансов запас да финансира действия в регионалните лечебни заведения.

 

Депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов:

 

" Много постоянно това са и единствените лечебни заведения в съответната област, които оказват здравна помощ на обществено слаби и неосигурени пациенти, както и приемайки такива пациенти, ориентирани от други лечебни заведения ".

 

В хода на полемиката Марио Рангелов от Движение за права и свободи съобщи, че ще поддържат законопроекта. Той уточни, че описът с лечебните заведения ще бъде допълнен и ще създадат предложение за промени, обвързвано с болничното заведение в Плевен. 

 

" УМБАЛ " Георги Странски " в Плевен. Цялата тази активност, разказана и в претекстовете на вносителя, я извършва и УМБАЛ " Георги Странски ". Гражданите и жителите на Плевен заслужават такава съответна здравна помощ.

 

 

Илиян Йончев от " Българска социалистическа партия за България " също съобщи поддръжка за оферти законопроект. Той акцентира, че Плевенската болница е една от най-големите в страната с 900 кревати и е гръбнакът на опазването на здравето за цяла Северна България и също съобщи подготвеност за оферти за промени сред първо и второ четене.

 

Подкрепа за законопроекта показаха и от " Демократична България " (ДБ) и " Продължаваме Промяната " (ПП). Д-р Александър Симидчиев (ДБ) сподели, че методът, по който се взема решение казусът, не е стратегически и резистентен.

 

Васил Пандов от Политическа партия разяснява, че ще създадат предложение за прецизиране на текста, като категорично бъде написано, че тези средства да бъдат разходвани за обезпечаване на възнагражденията на работещите в регионалните лечебни заведения. 

 

" Тези средства се насочват и за обезпечаване на възнагражденията на медицинските експерти в тези лечебни заведения. Целта на това прецизиране е да осигурим най-важното и най-големия проблем, който срещат тези лечебни заведения – неналичието на кадрова обезпеченост ", разясни той.

 

Източник Българска телеграфна агенция, БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР