Областната управа в София е внесла в съда всички необходими

...
Областната управа в София е внесла в съда всички необходими
Коментари Харесай

Областната управа на София внесе в съда изисканите документи за Паметника на Съветската армия

Областната администрация в София е внесла в съда всички нужни документи, поискани от тях за законността на преместването на Паметника на Съветската войска, което стартира преди няколко дни. Пред „ Българска национална телевизия “ оттова подчертаха за следващ път, че монументът не се унищожава , а единствено демонтира, след което ще бъде реставриран и подложен на ново място.

Отговорът им идва, откакто в събота водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели документ от 14 декември, с който Министерството на културата разпорежда незабавното прекъсване на всички действия по рязане и пренасяне. В документа, който съгласно нея идва от Инспектората за запазване на културното завещание към МК, се показва, че монументът в листата с недвижимо историческо културно завещание .

Само няколко часа по-късно в уеб страницата на Областната администрация бяха качени документи , от които излиза наяве, че още в края на март тази година Националният институт за недвижимо културно завещание /НИКН/ е издал мнение, че паметникът не има статут на единична недвижима културна полезност

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР