Областната управа публикува документите за демонтажа на МОЧА (т.н. Паметник

...
Областната управа публикува документите за демонтажа на МОЧА (т.н. Паметник
Коментари Харесай

Областната управа публикува документите за демонтажа на МОЧА

Областната администрация разгласява документите за демонтажа на МОЧА (т.н. Паметник на Съветската армия) в София. " В 11:00 часа на 14 декември Областната администрация на област София даде всички документи, свързани с демонтажа, съхранението и реставрацията на Паметника на Съветската войска. Документите ще бъдат предоставени и на Административен съд София-град на 15 декември, според тяхно определение ", оповестиха от администрацията на Област София. 
 
От там твърдят също, че дават информация и на всички лица, подали заявки по Закона за достъп до социална информация в законоустановените периоди.  " Областната администрация продължава да следва прецизно утвърждения от Столична община План за сигурност и здраве при свалянето за реституция на фигурите от Паметника на Съветската войска. Съобразно този проект фигурите се разглобяват в оптималната допустима степен съгласно метода на тяхното в началото сливане ", прецизират от Областната администрация.
 
Изграждането на паметници от многочислени отливки е нормална процедура – по този начин да вземем за пример при сглобяването на статуята на Св. София са употребявани над 150 обособени солидни елементи. Само там, където е невероятно оформянето на блок до пет тона или са налице други аргументи, се употребява профилирана техника за обособяване на детайлите по скица, която подсигурява тяхното следващо събиране, допълват още на уеб страницата на Областна администрация.
 
 Демонтаж на фигурата на българския служащ от МОЧА Демонтаж на фигурата на българския служащ от МОЧА Източник: Zonanews
Според резултатите от обследването, фигурите на Паметника на Съветската войска би трябвало да разчленени на две елементи от кръста нагоре – половина на торса и главата и другата половина. Запълнените с бетон крайници също се разделят от кръста надолу и се демонтират поотделно, като първо се открие бронзовият цокъл и се унищожи бетонът в основата.
 
" Областната администрация изрично се опълчва на опитите на политически лица да вкарват в подвеждане българските жители, като популяризират погрешна информация, нарушават закона и упражняват напън върху изпълнителите на дейностите по пренасяне на бронзовите фигури и барелефи от Паметника на Съветската войска ", гласи известието. С всички документи може да се запознаете ТУК.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР