Областната инспекция по труда в Плевен е извършила близо 1300

...
Областната инспекция по труда в Плевен е извършила близо 1300
Коментари Харесай

Инспекция по труда в Плевен е извършила близо 1300 проверки на фирми

Областната ревизия по труда в Плевен е направила близо 1300 инспекции на компании от началото на тази година - в регионалния център и в неговия район. Това заяви в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен шефът Борис Петков.

Той посочи, че в област Плевен работят над 300 предприятия. Проверките са по-голям брой, тъй като там, където са открити нарушавания и са дадени наставления за отстраняването им, са проведени по няколко визити, разясни Петков. Ведомството е инспектирало, отвън плановите инспекции, 187 сигнали за нарушавания, постъпили от жители.

Общо от януари до момента деветимата инспектори в Плевен са установили към 5000 нарушавания. От тях по-малко от половината са за неспазване на разпоредбите за сигурност на труда, а останалите - за пропуски при осъществяването на трудовото законодателство.

По мотив 110-годишнина от основаването у нас на държавен орган, който следи спазването на трудовото законодателство, Петков съобщи, че чиновниците на инспекцията управляват осъществяването на рекорден брой нормативни актове и законодателни ограничения - над 300. Това изисква от тях доста добра подготовка и знания, с изключение на в правото, и в други сфери, разяснява той.

Инспекцията в Плевен е оповестила за на следващия ден Ден на отворени порти от 9.00 часа до 17.30 часа. Всеки жител може да я посети и да потърси нужната му консултация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР