Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен планира специализирани полицейски

...
Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен планира специализирани полицейски
Коментари Харесай

ОД на МВР - Шумен планира специализирани полицейски операции за предстоящия студентски празник

Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Шумен възнамерява профилирани полицейски интервенции към и по време на студентския празник 8 декември, оповестиха от пресцентъра ѝ.

Засилено ще бъде полицейското наличие в региона на местата, където ще има празнуващи. Целта е да не се допусне нарушение на публичния ред, ръководството на транспортни средства след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и без нужната дееспособност, на механически неизправни коли, като и продажбата на акцизни артикули без бандерол, означават от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Нейни чиновници към този момент са направили инспекции в къщи за посетители, питейни и увеселителни заведения, провели са срещи с шефове на компании, упражняващи охранителна активност и са подхванали ограничения за повишение на контрола по време на студентския празник.

По информация на полицията в Шумен празненства ще има в три заведения. Резервации от студенти има и в една от нощните заведения в града, както и в къщи за посетители, в три общини във Велики Преслав и в една - в Нови пазар.  

В резултат на засиления надзор и поредиците от профилирани полицейски интервенции се регистрира понижение на престъпността през 2022 година в Шуменска област спрямо миналата година, сподели пред публицисти шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен старши комисар Георги Гендов при провеждането на профилирана полицейска интервенция в региона в края на януари. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР